Cum să te educi cât mai eficient atunci când folosești cursurile și conferințele online

Cursurile și conferințele online au fost, încă din momentul în care tehnologia a devenit accesibilă, un instrument foarte util de comunicare, formare și educare, în special pentru departamentele de resurse umane ale corporațiilor, care astfel putea să transmită angajaților cursuri, regulamente și metodologii utile în optimizarea profesională.

Cu timpul, aceste resurse de comunicare și educare au devenit larg accesibile, astfel că astăzi, educația prin cursuri online este și foarte răspândită, și universal acceptată că dă rezultate.

Domeniul dezvoltării personale a fost printre primele care a folosit cu succes comunicarea și educația prin cursuri online, cu rezultate excepționale. Milioane de oameni evoluează în autocunoaștere și îmbunătățirea valorilor personale datorită cursurilor online.

Totuși, pentru a beneficia din plin de avantajele incontestabile ale educației online, recomandăm câteva aspecte:

  1. Nu viziona cursurile online ”între timp” sau în timp ce faci altceva. Alocă timp în programul tău de viață exact așa cum ai aloca timp dacă ai merge într-o sală de clasă.
  2. Stabilește-ți un interval orar fix în care te ocupi de cursurile online și menține-l. eventual, pune alarma de pe telefon să sune după o oră și în acea oră nu mai face altceva.
  3. Urmărește un curs ”dintr-o bucată”. Autorii cursului construiesc, adesea, o progresie a informației, menită să faciliteze asimilarea, inclusiv prin empatie și ”energia” prezentării. Nouă din zece cursanți asimilează mai bine un curs dacă îl urmăresc fără întreruperi, arată un studiu de specialitate.
  4. Ține la îndemână un creion și o foaie de hârtie și notează-ți scurte idei, pentru a reveni pe înregistrare sau pentru a cere mai multe detalii de la autorul cursului mai târziu.
  5. Discută despre ideile cursului cu cei apropiați pentru a verifica, inclusiv prin opoziție, ceea ce ai asimilat.
  6. Dacă ai posibilitatea și cursul îți pune acest lucru la dispoziție, achiziționează și o versiune tipărită a cursului. De multe ori, informațiile transmise audio-vizual se consolidează mai bine dacă le și citești.

Programul Național 0Viață9 CLICK AICI  oferă acces la multe cursuri utile.

Poți urmări gratuit podcast-urile și articole de Claudia Escu pe ClaudiaEscu.ro CLICK AICI

În curând, vei avea acces și la o varietate de cursuri online și tipărite din toate domeniile utile și necesare pentru ca tu să evoluezi armonios ca om și ca cetățean. Urmărește aparițiile editoriale din secțiunea Magia Librăria sau urmărește pagina Facebook Magia România CLICK AICI


Mă numesc Claudia Escu și sunt omul pe care îl vrei alături de tine atunci când simți că vrei să începi o viață nouă. Pot să vin în întâmpinarea ta cu toate instrumentele necesare pentru ca tu să te re-descoperi, să îți înțelegi puterea, valoarea și adevărata ta identitate, ca să renaști ca o persoană completă, împlinită și în deplin acord cu tine însuți și cu lumea. Astfel, vei putea reuși nu doar în ceea ce ți-ai propus, ci și în ceea ce îți este ”scris” să reușești. Claudia Escu Pagina Facebook CLICK AICI