Cât de importantă este relația nemijlocită, față-n față, cu îndrumătorul tău în dezvoltarea ta personală

Oamenii comunică cel mai bine atunci când se află față-n față. O mare din comunicare inter-umană este non-verbală, ceea ce înseamnă că, inclusiv atunci când suntem în ”sesiune” cu coach-ul sau îndrumătorul nostru de dezvoltare personală, înțelegem mai bine ce ni se pune și mesajul ajunge la noi mai clar și mai puternic, cu șanse mai mari să se întipărească în memorie și în viitoarele obișnuințe.

Totuși, pandemia a restrâns foarte mult posibilitățile de interacțiune directă, astfel încât cel care caută să benefieze de sfaturile, informația și inspirația oferită de un coach trebuie să facă un efort suplimentar pentru a suplini lipsa relației nemijlocite.

Comunicare prin Skype sau Facebook Live sunt azi cei mai buni înlocuitori pentru relația directă, dar pentru a ”exploata” la maximum fiecare sesiune este util să folosiți câteva ”trucuri” pentru a ”mima” proximitatea.

  1. Comunicați cu coach-ul dintr-un spațiu privat, izolat, dacă este posibil. Puteți încuia ușa, astfel încât să aveți liniștea că nu veți fi întrerupt.
  2. Folosiți un laptop, astfel încât să aveți mâinile libere și spuneți-i coach-ului să facă același lucru. O mare parte din comunicarea interumană se desfășoară și prin mâini. ”Baletul mâinilor” este o informație pe care omul o poate înțelege.
  3. Folosiți căști. de cele mai multe ori, inflexiunile vocii comunică mai mult decât vorbele.

Programul Național 0Viață9 CLICK AICI  oferă acces la multe cursuri utile.

Poți urmări gratuit podcast-urile și articole de Claudia Escu pe ClaudiaEscu.ro CLICK AICI

În curând, vei avea acces și la o varietate de cursuri online și tipărite din toate domeniile utile și necesare pentru ca tu să evoluezi armonios ca om și ca cetățean. Urmărește aparițiile editoriale din secțiunea Magia Librăria sau urmărește pagina Facebook Magia România CLICK AICI


Mă numesc Claudia Escu și sunt omul pe care îl vrei alături de tine atunci când simți că vrei să începi o viață nouă. Pot să vin în întâmpinarea ta cu toate instrumentele necesare pentru ca tu să te re-descoperi, să îți înțelegi puterea, valoarea și adevărata ta identitate, ca să renaști ca o persoană completă, împlinită și în deplin acord cu tine însuți și cu lumea. Astfel, vei putea reuși nu doar în ceea ce ți-ai propus, ci și în ceea ce îți este ”scris” să reușești. Claudia Escu Pagina Facebook CLICK AICI